By Sindicatul AEDIFEX

Despre condițiile de muncă din UTCB

1. Sindicatul şi membrii săi sunt priviţi cu suspiciune de către persoanele din conducere şi catalogaţi ca opozanţi, nu ca parteneri. Situaţia aceasta este întâlnită în foarte puţine dintre universităţile din ţară, de regulă existând o bună colaborare şi un parteneriat între conducere şi sindicat. Sperăm ca în timp acest neajuns să dispară şi să găsim împreună calea către o bună colaborare în interesul UTCB.
  2. Cuantumul plăţii cu ora pentru personalul didactic este de 27 de lei net pentru o ora de seminar. Toate universităţile tehnice mari din ţară au tarife cel puţin duble. Volumul de plata cu ora, la fiecare departament, se apropie de o treime din volumul total de ore. Aceste ore sunt de obicei atribuite celor cu funcţii didactice mici, asistenţi sau şefi lucrări, care au şi norme mari. Aceste norme au fost în ultimii ani crescute la maxim, cu aproximativ o treime (15-16 ore), ceea ce a condus la un volum de muncă cu o treime mai mare, pentru acelaşi salariu; deci o scădere a salariilor cu o treime. Abia în acest an normele au fost reduse cu o oră. Prin urmare, deşi cu salarii practic reduse, aceşti profesori ţin şi plata cu ora pentru sume ridicol de mici. Credem că plata cu ora nu mai trebuie să rămână la aceste sume, pentru că în timp va fi tot mai mult refuzată de către profesori. De asemenea, examinarea ar trebui şi ea remunerată şi normată, atunci când ţine de plata cu ora.
  3. Se constată că este descurajată atitudinea angajaţilor privind activitatea de la locul de muncă. Cei care sesisează superiorilor anumite lipsuri sunt ignoraţi, li se răspunde că nu sunt resurse financiare sau pot fi chiar cercetaţi disciplinar.
  4. Deşi majoritatea universităţilor nu percep taxe pentru a veni cu automobilul la serviciu, conducerea UTCB consideră că este obligatorie o taxă numită de “acces auto”. Eliminarea acesteia nu este văzută ca un gest de bunăvoinţă, de colegialitate şi ca o dovadă de atitudine binevoitoare faţă de angajaţi, ci ca un mod prin care “Sindicatul îşi face imagine”. Mai mult, sunt încasate taxe mult mai multe decât locurile de parcare disponibile, ceea ce conduce la a plăti pentru ceva de care nu poţi beneficia.

Post a comment.

Sindicatul Aedifex – structura unica a tuturor angajatilor din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.

AEDEFIX @ Copyright 2022  I Crafted by framedesign.eu